Vabilo k sodelovanju

Ohranjanje maternega jezika in kulture je ena od temeljnih človekovih pravic. Skrb za Slovence v zamejstvu in po svetu je ena izmed prednostnih nalog države Slovenije; v Evropi sta to dopolnilni pouk slovenščine in slovenščina v Evropskih šolah, v prekomorskih državah pa pouk slovenščine in drugih predmetov v slovenskem jeziku – sobotne »šole«.

Po svetu je veliko zelo pridnih učiteljic in učiteljev, ki s svojim predanim delom skrbite, da je slovenske beseda prisotna pri mladih, da radi prihajajo k pouku, se učijo slovenščino, spoznavajo slovensko kulturo in domovino svojih staršev in babic in dedkov.

Na SIM želimo, da bi vaše delo spoznalo kar največ ljudi zato vas vabimo prav vse, učitelje slovenščine  in učence, da nam pošiljate prispevke v katerih nas boste seznanjali z vašim delom, ustvarjanjem na literarnem, likovnem, glasbenem, plesnem področju.  Pišite nam, z veseljem bomo objavili vaša besedila, risbe, fotografije. Na naši spletni strani je to vaš kotiček in želimo si, da bi ga čim bolje izkoristili! Vabljeni!

Kje in kako se učimo slovenščino po svetu si lahko pogledate na tej povezavi: http://www.zrss.si/slovenscina