Tudi slovenščina na šolski prireditvi v Slatini

datum: 31.05.2018

Šolsko leto se izteka. Šole pripravljajo pregled svojega dela in nagradijo najboljše učence. Na OŠ Holandija v Slatini je bil v sredo, 30. maja, Dan dosežkov učencev. S prireditvijo so obeležili 105 let šolstva v Slatini in 45. rojstni dan Osnovne šole Holandija. Predstavili so se učenci vseh razredov, od prvošolcev do devetošolcev. Slišali smo šolski pevski zbor in recitatorje, ogledali smo si dramski prizor Zmedena pravljica, prisluhnili smo šolskim anekdotam, najmlajši in malo večji so nas navdušili s plesom in ritmiko.

SNV10201   SNV10202   SNV10206

V Osnovni šoli Holandija že dolgo poteka dopolnilni pouk slovenskega jezika in kulture. Naši učenci so se predstavili tudi na šolski prireditvi. Elena in Katja Lunić, Gabrijela in Martina Tavčar, Stefan Kuprešak ter Julijana Jakša so nastopili v kratkem prizoru Zakaj smo na svetu. Dragoceno je, če v okolju, v katerega so se Slovenci priselili pred skoraj stotimi leti, še slišimo slovenščino.

SNV10208   SNV10211   SNV10220

Barbara Hanuš