Učenci iz Banjaluke pri vrstnikih iz Kranja

datum: 09.05.2018

Učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz Banjaluke so lani maja prvič obiskali vrstnike iz Kranja. Osnovnošolci so se družili z učenci Osnovne šole Franceta Prešerna, srednješolci pa z dijaki Gimnazije Franceta Prešerna. Kranjčani so nam jeseni obisk vrnili, takrat so se šole iz Kranja povezale s šolami iz Banjaluke in Slatine. Profesorji so se srečali v Banjaluki in v Kranju, 3. maja pa so naši učenci ponovno obiskali kranjske.

Osnovnošolce so sprejeli učenci z osnovnih šol Franceta Prešerna, Matije Čopa, Jakoba Aljaža in Osnovne šole Predoslje. Tudi nekateri srednješolci so bili gostje osnovnošolcev, drugi pa so se družili z vrstniki z Gimnazije Franceta Prešerna. Učenci so si ogledali šole, bili so pri pouku, prosti čas pa so preživeli z gostitelji. V petek popoldan smo vsi skupaj obiskali Planico, v soboto dopoldan pa so se naši učenci v Ljubljani udeležili tradicionalnega pohoda Pot ob žici. Mnogi učenci že dobro poznajo Gorenjsko, a cilj ekskurzije ni le spoznavanje znamenitosti, ampak predvsem druženje z vrstniki in obisk pouka.  Vsaka ekskurzija je priložnost, da učenci spoznajo, ali razumejo učno snov in kako se v slovenščini sporazumevajo z vrstniki.

DSCN2450   DSCN2452   DSCN2453

DSCN2457   DSCN2462   DSCN2463