Gledališka predstava - \" Niti tat ne more pošteno krasti \"

od 09.04.2016 do 09.04.2016

V soboto, 9. 4. 2016, vas ob 18. uri vabimo na ogled fotografske razstave  "?", ki jo je pripravila Fotografska skupina Slovenskega društva Bazovica iz Reke.

Otvoritev  bo v Galeriji Skd Istra -
Hermana Dalmatina 4, v Pulju.

Z razstavo „?“ svoje delo predstavlja 11 članov fotografske skupine.
Motivi fotografij opazovalcu zastavljajo vprašanja, na katera vsak lahko najde svoj odgovor, saj fotografi v objektiv pogosto ujamejo kaj neprepoznavnega, nenavadnega, vendar zanimivega, lepega ...
Ne glede na to, ali je abstraktni motiv fotografiran namenoma, po pomoti, je rezultat tehnične napake ali obdelave, vsekakor fotografiji daje interaktivno dimenzijo.
Namesto, da preprosto gledamo v prepoznavni motiv, se je treba potruditi in dojeti, kaj pravzaprav na fotografiji je.

Po otvoritvi razstave pa se bomo odpravili v Circolo,

kjer bo ob 19. uri na ogled gledališka predstave "Niti tat ne more pošteno krasti",

ki jo je pripravila dramska skupina Slovenskega društva z Reke!

Nikar je ne zamudite!

0 naslovnica    0 unutarnja    0 zadnja

Več o predstavi:

Kakor vsaka komedija tudi ta, ki jo je napisal Dario Fo, govori o raznih medsebojnih odnosih, ljubezni in zakonski zvezi. Govori pa prav tako tudi o NESPORAZUMIH, napačnih razlagah in ugotovitvah. Celotna igra se vrti okrog prikrivanja naših resničnih občutkov dobesedno in v prenesenem pomenu. Eden od najpogostejših vzrokov nerazumevanja med ljudmi so nesporazumi. Prav nesporazumi povzročajo tolikšne težave med pari, prijatelji in družino. In v takšnem svetu nek tat postane borec za resnico. Resnica, ki ne sme priti na dan, ker bi porušila kompleksni svet odnosov. Vabim vas, da skupaj uživamo v tej  komediji, polni nepričakovanih preobratov in prepolni nesporazumov.

Serđo Dlačić, režiser