KAJ VEMO O SLOVENIJI?

datum: 26.10.2017

Na kvizu, ki je bil v soboto, 21. oktobra, v Židovskem centru v Banjaluki, smo se lahko naučili marsikaj o Sloveniji: o njenih mestih, gorah, jezerih, znamenitostih, običajih in hrani. Kviz je organiziralo Društvo Slovencev Triglav, pripravila in vodila sta ga Darko Hederih in Pavle Ravnohrib.

DSC_0100   DSC_0101

To je bil že peti kviz za Slovence v Bosni in Hercegovini, v prejšnjih so tekmovalci odgovarjali na vprašanja o živalih, športu, hrani in vodi. Kvizi so priložnost, da učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz vse Bosne in Hercegovine pokažejo svoje znanje, poudarek pa je tudi na prijetnem druženju.

DSC_0106   DSCN1773

Ekipe so bile iz Tuzle, Kaknja, Zenice, Sarajeva, Teslića, Prijedora, Banjaluke in Slatine, pridružili so se nam tudi gostje iz Srbije – iz Niša in Novega Sada. Najboljše znanje so pokazale učenke Društva Slovencev Lipa Prijedor, drugi so bili mladi člani Združenja meščanov slovenskega porekla iz Tuzle, tretji pa so bili domačini – člani Društva Slovencev Triglav Banjaluka.

SNV10135   SNV10139

Poslušalci, ki so uživali ob zanimivem tekmovanju, so zaploskali prav vsem, saj so vsi učenci pokazali, da o Sloveniji veliko vedo, pa čeprav imajo nekateri le redko priložnost, da jo obiščejo.

SNV10138   SNV10158

Barbara Hanuš