LIKOVNI NATEČAJ JSKD

datum: 25.04.2017

Javni sklad za kulturne dejavnosti Republike Slovenije je v začetku šolskega leta k razpisu povabil vse osnovne šole, ki delujejo na območju delovanja novomeške izpostave (MO Novo mesto in občine Dolenjske Toplice, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Mirna Peč in Žužemberk). Na razpis so prejeli več kot 100 likovnih del. Dela je pregledala in ocenila tričlanska strokovna komisija.

Dne 11.4. je bilav avli in mali dvorani KC Janeza Trdine  odprta velika likovna razstava likovnih del 72 mladih likovnikov, ki so sodelovali na 2. likovnem natečaju KULTURNA DEDIŠČINA – DETAJL.

JSKD_11042017 (2)

Na odprtju je strokovna komisija podelila 7 posebnih nagrad in tri velike nagrade. Vsi izbrani avtorji so prejeli priznanja za sodelovanje - LAMUTOVO LIKOVNO PALETO.

JSKD_11042017 (1)    JSKD_11042017 (3)

Gostje drugega likovnega natečaja so bili mladi likovni ustvarjalci Društva Slovencev RS Triglav iz Banjaluke. Priznanja so dobili naši člani Mihaela Lunić, Viktor Perušić, Ana Katalina in Elena Lunić.