KDOR VESELE PESMI POJE GRE PO SVETU LAHKIH NOG!

datum: 26.09.2017

Pika in splitski učenci slovenščine - Kekci odkrivajo podeželje

Na zadnji dan letošnjega vrelega poletja smo se učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Splitu- Kekci odpravili na podeželje, v Slovenijo. Skupaj s Piko Nogavičko smo ga odkrivali na 28. Pikinem festivalu v Velenju.
Letošnja tema festivala »Pika odkriva podeželje« je bila očitno zelo dobro sprejeta, saj se je to soboto, 23. septembra festival zaključil z rekordnim dnevnim obiskom.

Splitski otroci, učiteljica in spremljevalke smo zares uživali v sončnem popoldnevu in v pestro ponujenih vsebinah aktivno spoznavali podeželje, lepoto Velenjskega jezera, obdanega s prijaznimi zelenimi hribi in delček naše oboževane Slovenije, mojega rojstnega kraja.

IMG-20170925-WA0054   IMG-20170925-WA0069   IMG-20170923-WA0009

Otroci so ustvarjali  v kreativnih delavnicah, uživali v gledaliških, lutkovnih in glasbenih predstavah, umetniških četrtih, tematskih razstavah, športnih in pustolovskih dogodkih, jahali  ter sodelovali v mnogih zabavnih in izobraževalnih dogajanjih na prostem.

Nepozabno.

Utrujeni smo se po celodnevnih razburjenjih in presenečenjih zazibali v sen v prelepem Prenočišču Mraz, v tišini, sredi gozda. Prijazna domačina Zlatko in Dora sta toplo poskrbela za naše ugodje.

IMG-20170925-WA0080

Zgodaj zjutraj nas je čakala nova avantura. Ob zadnjem pogledu na Celjski grad (obljubili smo mu, da ga obiščemo) smo se različnimi vlaki in tiri, v bitki s časom in zamudo vlakov, z bojaznijo pred napovedanim dežjem,  popeljali proti Zagrebu.

Naše želje so bile uslišane. Nebo je bilo sicer preteče, toda odprlo je svoje dežnike in nas nagradilo z oblačnim, suhim popoldnevom, ki smo ga preživeli v Maksimiru. Srečanje z živalskim svetom je otrokom veliko doživetje, zelo lepo urejen Maksimir  pa jim je ponudil tudi mnogo priložnosti za igro in sprehode.

IMG-20170923-WA0003   IMG-20170925-WA0008   IMG-20170925-WA0025

Bolj razburljivega in zanimivega zaključka dneva in našega izleta si nismo mogli predstavljati. Priredil nam ga je Muzej iluzij na Ilici. V kalejdoskopu nenavadnih oblik, optičnih prevar, virtualnega sveta  in igri ogledal so v njem preživete tri večerne ure, sicer  že zelo utrujenih nog, minile v hipu. Kar nismo se mogli ločiti od tega nadvse čarobnega mesta.

Nočno potovanje domov smo dosanjali  vsak po svoje in srečno prispeli na prvi peron.

IMG-20170923-WA0007   IMG-20170925-WA0042   IMG-20170925-WA0039

Prepričana sem, da vsega doživetega:  srečanja s Slovenijo, z našo metropolo Zagrebom in njenimi zanimivostmi,  predvsem pa prijateljskega druženja ne bomo nikoli pozabili.

Vera Hrga, učiteljica