Predavanje o mladem Louisu Adamiču

datum: 14.10.2016

V četrtek, 13. oktobra 2016 smo se zbrali v dvorani Društva slovenskih pisateljev na predavanju dr. Janje Žitnik Serafin, ki ga je pripravila na povabilo Združenja SIM ob 65. obletnici matice, toliko let je minilo tudi od smrti Louisa Adamiča. Ravno tako tudi Inštitut za slovensko izseljenstvo in migracije v letošnjem letu praznuje 30. obletnico priključitve Inštituta Znanstveno raziskovalnemu centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti, kjer je dr. Žitnikova tudi zaposlena.

V zelo zanimivem predavanju je predstavila mladega Louisa Adamiča, njegovo življenje preden je postal znan pisatelj.

IMG_2961   IMG_2969   IMG_2971

Zanimiv je bil predvsem njegov način pisanja, ko je v svojih knjigah skozi različne like opisoval tudi svoje življenje. To ponavadi  ni bila samo ena oseba. Največ avtobiografskih delov je zapisanih v knjigah Smeh v džungli in Vnuki.

IMG_2985

S tem predavanjem smo tudi napovedali dejavnosti, ki jih želimo skupaj z zunanjimi sodelavci izvesti v letu 2017 in 2018, ko bomo praznovali 120. obletnico rojstva tega najbolj znanega, uspešnega slovenskega izseljenskega pisatelja.

IMG_2984   IMG_2981   IMG_2990