Razpis za POLETNO ŠOLO – SLOVENŠČINA MALO DRUGAČE!

od 21.04.2017 do 20.05.2017

Gorenje pri Zrečah

V letu 2017 bomo v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter z Zavodom RS za šolstvo in centrom šolskih in obšolskih dejavnosti organizirali ustvarjalno poletno šolo za mlade ( starost otrok od 12 do 15 let ) z naslovom – Slovenščina malo drugače.

Poletna šola bo potekala med 23. 7. in 29. 7. 2017  v Gorenju pri Zrečah.

Spletna stran - http://www.csod.si/dom/gorenje

V poletni šoli bodo sodelovale učiteljice slovenščine in likovne vzgoje. Poleg učenja slovenščine bo v šoli poudarek tudi na likovnem ustvarjanju in umetniškem izražanju otrok. Ustvarjali bodo tiste stvari, ki so aktualne v kraju namestitve.

Učenje slovenščine in likovno ustvarjanje bosta v povezavi.

Učiteljice, ki bodo ustvarjale z vami so:

1.  Katarina Rebič, slovenščina

2.  Lea Lehner, slovenščina

3.  Natalija Veselič-Martinjak, likovni pouk

Vsa dela, ki jih bodo udeleženi poletne šole ustvarili, bomo razstavili zadnji dan skupnega druženja  v CŠOD in  imeli tudi kratko prireditev.

V času poletne šole za otroke, ki živijo izven RS bodo v centru nameščeni tudi otroci iz Slovenije. V aktivnem druženju z njimi bodo izboljševali svoje znanje slovenščine.

Poletno šolo Slovenščina malo drugače bomo v letošnjem letu izvedli drugič. Po lanskoletnih odzivih smo prepričani, da je ta poletna šola dobra ponudba za izobraževanje našim mladih rojakov iz tujine.  Je nova ponudba, nov način pridobivanja znanja slovenščine, spoznavanja slovenske tradicije in razvijanja ustvarjalnosti mladih na temeljih slovenske tradicije. Vabljeni k prijavi vsi, ki bi radi poleg slovenščine tudi likovno ustvarjali!

Prijavo pošljite do 20. maja 2017  na e- naslov ali po navadni pošti, na naslov objavljen na prijavnici.

Poletna šola - Prijavni postopek, pogoji in kriteriji izbora.docx

prijavnica-2017.docx